Nieuws

In gesprek over de ‘laatste mode’ aansluitend aan ‘The True Cost’ filmvertoning

Welke gevolgen heeft ‘de laatste mode’? Hoe kan het dat kleding steeds goedkoper wordt en de lasten van de kledingindustrie op mens en milieu steeds hoger? In de documentaire The True Cost gaat filmmaker Andrew Morgan op zoek naar antwoord op deze vragen. Hij spreekt arbeiders in sweatshops en hippe yuppies uit de westerse mode-industrie. De schrijnende tegenstellingen die hij blootlegt, roepen vragen op. Daarom gaan we na afloop in gesprek met Martje Theuws en Hein Voss -eigenaar van RE-5- over mode, duurzaamheid, en een eerlijke kledingproductie en -consumptie.
Wanneer? 06-01-2016. Waar? Lux Nijmegen, locatie Marienburg. Voor meer informatie bezoek de website

Eigen Documentaire: Fairtrade Biologische Katoen – ‘Ervaar het Verschil’

De 3-luik documentaire De Slag om de Klerewereld heeft veel los gemaakt. Vele consumenten reageren ontzet na het zien van de beelden van de harde realiteit in de fast-fashion industrie. Gelukkig werd aan het eind getoond dat het ook anders kan. De Slag om de Klerewereld liet in het kort een stukje zien van een duurzame productieketen. De keten waarin ook onze RE-5 producten tot stand komen.

Vanuit het moederbedrijf H3P Motives zijn de meerdere reizen naar onze productieketen in India middels origineel film- en fotomateriaal vastgelegd. Wij hebben dit laten verwerken in een eigen documentaire. Dit keer is uw verslaggever niet Teun van de Keuken maar Hein Voss die u meeneemt door de wereld van pure en eerlijke kleding en textiel. Met de beelden en uitleg laat Hein u graag zien dat met bewuste keuzes voor fairtrade en biologische katoen de “klerenwereld” er heel anders uit gaat zien.

Fashion Revolution Day: Who made your RE-5 clothes?

Local indian organic farming community

Donderdag 24 April 2013 stortte in Dhaka Bangladesh de Rana Plaza kledingfabriek in. Deze dag is nu uitgeroepen tot Fashion Revolution Day: tijd om bewustwording te creëren en tegelijkertijd te laten zien dat veranderingen mogelijk zijn en gerealiseerd worden.

De hoofdvraag is: wie heeft jouw kleding gemaakt. En onder welke omstandigheden?

Op ons blog geven wij antwoord op deze vragen. Wij weten precies wie onze kleding maakt en geven ook jou graag een beter inzicht. Lees hier meer.

Innovatie Award

Stichting Max Havelaar heeft RE-5 beloond met de eerste Fairtrade Innovatie Award. De Havelaar Award is toegekend omdat RE-5 de meest innovatieve stappen neemt met betrekking tot eerlijke handel.

Innovatieprijs

Duurzaamheids wisseltrofee

De Gemeente IJsselstein heeft aan RE-5 als eerste de duurzaamheids wisseltrofee uitgereikt. De trofee is toegekend omdat RE-5 in combinatie met H3P Motives, het voorbeeld is van het meest duurzame merk en bedrijf dat zich met passie inzet voor pure, eerlijke producten en handel.