Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

RE-5 wil een structurele bijdrage leveren aan de verbetering van werk- en leefomstandigheden voor inwoners van ontwikkelingslanden. RE-5 en het moederbedrijf H3P Motives hechten belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom brengen wij pure en eerlijke producten op de markt en steunen wij maatschappelijke doelen.

RE-5 steunt de volgende organisaties en stichtingen:

Chetna

Door onze samenwerking met Chetna, zijn wij betrokken bij de vervaardiging van onze RE-5 producten, vanaf de katoenteelt in India. Hierdoor zijn we verbonden met de lokale projecten van de boeren, die we zelf bezoeken en spreken. Met deze activiteiten dragen we bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van de lokale Indiase gemeenschap.

SCCO/DARA Europe

RE-5 is sterk betrokken bij een ontwikkelingsproject in Cambodja, Stellar Child Care Organization. Via de stichting DARA Europe ondersteunt H3P Motives dit project om de Cambodjaanse kinderen de kans te geven op een goede toekomst.

DARA Europe logo

Stichting DARA Europe ondersteunt de kinderen van Stellar Child Care Organization (SCCO) wat zich bevindt in een buitenwijk van Phnom Penh. DARA Europe helpt deze kinderen door:
• een veilige woon- en leefomgeving te creëren;
• goede gezondheidszorg te bieden;
• onderwijs te faciliteren;
• gevarieerd en gezond voedsel te geven;
• zelfstandigheid te stimuleren.

In 2015 zal SCCO haar activiteiten uitbreiden in de wijk Andong, waar de kinderen vandaan komen. Middels een educatie programma voor kinderen en ouders wordt zelfredzaamheid in het dorp gestimuleerd.

De nieuwe re-create producten van RE-5 zullen structureel ondersteuning bieden aan DARA Europe en hiermee SCCO in Cambodja.

Steppen tegen kanker

In Nederland geven we steun aan de stichting stophersentumoren. Dit doen we vooral door een actieve en sportieve bijdrage te leveren via het steppen.

In samenwerking met i-moove zijn speciale “step to moove” T-shirts en sweaters gemaakt. Door de verkoop van deze step to moove producten leveren we een financiële bijdrage aan de stichting Stophersentumoren.