FAIRTRADE & GOTS

De kledingindustrie wordt vaak geassocieerd met slechte arbeidsomstandigheden van de arbeiders: lange werkdagen met gedwongen overuren, onveilige werkplekken en slechte betalingen. Omdat wij menswaardige arbeidsomstandigheden voor de arbeiders belangrijk vinden, brengen wij fairtrade kleding.

RE-5 kleding uitsluitend geproduceerd in gecertificeerde fabrieken. Het verplicht ons om de arbeidsomstandigheden in samenwerking met onze producent waar nodig te verbeteren zodat deze in overeenstemming zijn met de standaard van de International Labour Organisation (ILO). Onze productielocaties in India worden jaarlijks door een onafhankelijke derde partij geïnspecteerd.

GOTS keurmerkGOTS_Logo_grijs_1

RE-5 kleding voldoet aan het GOTS-keurmerk. GOTS staat voor: Global Organic Textile Standard. Het keurmerk gaat uit van 100% biologische grondstoffen. De kleding en textiel met dit keurmerk bestaan voor minimaal 95% uit biologische vezels. De totale productieketen – oogst van grondstoffen, productie, verpakking en distributie – voldoet aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Daarnaast vereist het keurmerk naleving van sociale criteria bij katoenteelt en verwerking tot stof. Hierbij gaat het om eerlijke lonen, verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

Max Havelaar keurmerk

fairtrade-certified-cotton_grijsRE-5 kleding draagt met trots het Fairtrade keurmerk. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk. Fairtrade doorbreekt de vicieuze cirkel van onzekere prijzen en een te laag inkomen voor de boeren in ontwikkelingslanden, door standaarden te zetten die de boeren de mogelijkheid bieden voor ontwikkeling en groei. Ook voor plantages hanteert Fairtrade standaarden, gericht op een beter bestaan voor arbeiders.

Klik hier voor meer informatie en een kijkje in onze prodcutieketen, de wereld van pure en eerlijke kleding en textiel. Bekijk onze documentaire: Fairtrade Biologische Katoen – ‘Ervaar het Verschil’