RE-5 Kleding is Pure en Eerlijke kleding voor een gewone prijs.

RE-5 brengt eigentijdse, niet seizoensgebonden vrijetijdskleding voor mannen, vrouwen en kinderen.
De RE-5 artikelen zijn goed te combineren met andere merken. De kleding is gemaakt van hoogwaardig biologische katoen en heeft daardoor een comfortabele, zachte kwaliteit, die na vele wasbeurten behouden blijft.

KatoenplantDe kleding van RE-5 kunt u meerdere seizoenen blijven dragen en is gemaakt met oog voor detail en aandacht voor comfort en pasvorm.

Sinds de oprichting van het merk RE-5 in 2010 staat RE-5 voor het concept: RE-think, RE-turn, RE-fund, RE-cycle en RE-vive.

Duurzame Mode: het RE-5 Concept

RE-5 brengt duurzame mode. Het innovatieve RE-5 concept heeft als doel de seizoensgebonden ‘fast fashion’ te doorbreken, door alleen gebruik te maken van Fairtrade biologische katoen. De kleding is voorzien van het Max Havelaar- en GOTS-keurmerk. Dit betekent dat er bij de vervaardiging van dit biologisch katoen geen chemicaliën of kunstmest gebruikt zijn. RE-5 levert een bijdrage aan de circulaire economie door eigen afgedankte kleding in te zamelen en te hergebruiken voor nieuwe kleding.

RE-think: bewuste consumenten maken het verschil.

Door het kopen van een RE-5 product levert u op een simpele manier een kleine bijdrage aan een betere wereld. RE-5 steunt diverse locale projecten in India en Cambodja, die zowel ecologisch als sociaal zorgen voor een duurzame verbeteringen van de leefomstandigheden. Wij volgen dit uiteraard enthousiast en nauwgezet en zullen daarover blijven informeren.

RE-turn: gebruikte RE-5 kleding kan worden ingeleverd zodat het gerecycled kan worden.

Biologische katoen wordt nog steeds in beperkte mate geteeld en het is ten opzichte van de grote  vraag naar katoen slechts op kleine schaal beschikbaar. Voor ons is dit een uitdaging om aan deze situatie wat te doen. Een oud en gedragen RE-5-kledingstuk, dat voor jou geen waarde meer heeft, heeft dat voor ons nog wel. Het biologische katoen kan opnieuw gebruikt worden en het hergebruik ervan willen wij graag stimuleren. Overweeg daarom je oude RE-5-kledingstuk aan ons te retourneren.

RE-fund: de consument ontvangt een korting op de originele verkoopprijs van de ingeleverde kleding.

Na ontvangst van jouw oude RE-5 product, krijg je van ons een kortingsbon ter waarde van 10% van de originele verkoopprijs van het geretourneerde kledingstuk. De kortingsbon heeft een code, staat op naam en is 1 jaar geldig. De bon ontvangt je via mail en is inwisselbaar bij de aanschaf van nieuwe RE-5-producten via de webshop. De kortingsbon is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen, afgeprijsde artikelen of in winkels.
Je kun er ook voor kiezen om het bedrag van de tegoedbon te schenken aan de door ons ondersteunde projecten. Wij zullen er voor zorg dragen dat het volledige bedrag dan goed wordt besteed. Voor meer details zie artikel 10 van de algemene voorwaarden.

RE-cycle: gebruikte kleding wordt gerecycled. Zo levert RE-5 een bijdrage aan het milieu door te besparen op water en CO2 emissies.

Geretourneerde RE-5 kledingstukken verzamelen wij en deze worden gebruikt voor een recycle proces. Het kledingstuk wordt “vermalen” en de biologische katoen komt als grondstof opnieuw vrij voor hergebruik. Dit recycle proces doen wij in samenwerking met een Italiaanse firma die de gerecyclede biologische katoen verkoopt aan garenspinners. Recycling van textiel en kleding geeft de hoogste CO-2 besparing van alle recyclebare afvalstromen. Recycling van 1 kg textiel bespaart 3,4 kg CO-2 uitstoot. Dat staat bijvoorbeeld gelijk aan 18 km autorijden.

RE-vive: van de gerecyclede garens worden nieuwe stoffen, kledingstukken of textiel gemaakt.

Het gerecyclede biologische katoen wordt in combinatie met andere vezels gesponnen tot een recycle garen. Van deze garens kunnen vervolgens nieuwe doeken, kledingstukken of textiel gemaakt worden.  Dit revive traject draagt zo ten dele bij aan een verdere toename van gebruik van biologische katoen in de kleding- en textielbranche.